zondag 17 maart 2013

"Lucky week"

Wat had ik deze week een geluksweek! Het begon vorige zondag toen de buurvrouw belde of ik geen oud ijzeren tuinsetje wilde? Hoeven ze me zeker geen twee keer te vragen, kan er helaas nog geen foto's van laten zien, want ik ben er nog niet om geweest. Wordt zeker vervolgt op mijn andere blog!

Mijn vriendin Ana had mijn paasverhaaltje gezien en vond dat ik er nodig eens een papa moest bijhalen. Ze liet me weten dat ze er één voor me had maar ik moest hem wel nog herstellen want de elastieken waren eruit. We hadden woensdag afgesproken en ik werd weer verwend met allerlei spulletjes voor mijn poppenkamers en... de pop met allerlei kleertjes bij. Thuis gekomen heb ik hem meteen een flinke wasbeurt gegeven de elastieken vernieuwd en de kleertjes gewassen. Toen begon ik de pakjes samen te stellen en zie hier de resultaten...



Dit is hem dan, het is een  "Petit collin " van Franse makelij en is 45 cm. groot. 


Het eerste kostuumpje was een matrozenpakje...




Daarna volgde een  Sinterklaaskostuum  helaas zonder mijter, of is het onze nieuwe Paus?
Ana heeft me ondertussen laten weten dat ze de mijter gevonden heeft.


En dan... was het een kok? Neen ik denk eerder een slager...


Jazeker, een slager kon hij meteen aan de slag met het leuke vleesmolentje dat ik ook van Ana kreeg.
Bedankt lieve Ana !


Daar bovenop moest ze mij nog een geschenkje afgeven dat Noëlle (klik hier) voor me gemaakt had. Het is een mini dienbladje met daarop een zeepdoosje en 2 kleine flesjes. Zij maakt prachtige miniaturen op schaal 1/12. Bedankt Noëlle.

Gisteren zag ik op een tweedehandssite twee mooie poppenwiegjes staan, het bleek niet zo ver weg te zijn, dus ik informeerde. Ik mocht ze komen halen voor 15 euro samen! 


Ben er meteen om gereden, dit zij ze dan. Het linkse wiegje is een oudje maar nog in heel mooie staat. Ik moet het wel nog een nieuwe bekleding geven. Het rechtse schat ik zo uit de jaren '70, het had nog de originele bekleding en heb ze deze morgen gewassen en er terug aangemaakt.


Het is helemaal in kant... is het niet mooi?


Ik plaatste er dit popje in, het is een OK kader pop gemaakt in China. (jaren '50). Kader poppen zijn makkelijk herkenbaar, ze zijn gemaakt van hard plastiek en hebben draaiende handjes en slaapoogjes. De ogen zijn verbonden met het tongetje die als de ogen open zijn in het iets geopende mondje (met twee tandjes) zichtbaar wordt.

Nog bleek het niet gedaan, toen ik deze morgen beneden kwam...


...stond dit schattige mandje mij op te wachten op tafel. Zomaar een cadeautje van mijn lieve dochter!


Het is nieuw, maar ik vind het superrrrrr leuk!
Zouden er vandaag nog verrassingen uit de lucht komen vallen?
Héérlijk toch?

Nog een fijne zondag!
Christelle.


vrijdag 15 maart 2013

Kinder serviesjes


In de voorbije vijf jaar heb ik toch enkele kinder serviesjes bijeen verzameld en wil deze graag eens met jullie delen. Ze zijn allen van porselein. Jammer genoeg zijn de meeste niet compleet, maar ik kocht ze dan ook voor weinig geld. Het serviesje hierboven is alles behalve compleet, het kostte dan ook maar 2 euro.



Deze hebben heel mooie kindertafereeltjes...



Hier ontbreekt één bordje, melkkannetje en suikerpotje.


 Van dit serviesje ben ik helemaal weg,  het is van Wedgwood met tekeningen van Beatrix Potter en de avonturen van Peter Rabbit op. Enkel één groot bordje ontbreekt. Omdat ik enorm veel van de tekeningen van Beatrix Potter hou, was ik er heel blij mee. Ik kocht het twee jaar terug op een rommelmarkt. Het lag opzij van een mevrouw haar kraam ergens verscholen in een blikken doos van peperkoek bovenaan in een bananendoos. Ik denk dat deze mevrouw niet goed wist wat ze deed, ik kocht het voor 2 euro inclusief het mooie peperkoekblik dat nu mijn keukenkast siert. Het is niet zo oud begin jaren '90, dit weet ik omdat ik het onlangs nog tegenkwam in één van mijn oude Ariadnes een speciale junior editie uit 1991. Toen was de nieuwprijs 189 gulden. Het zijn collector items.













Deze foto haalde ik van internet, zo moeten de serviesje origineel verpakt geweest zijn.

Fijn weekend!
Christelle.





donderdag 7 maart 2013

Paasverhaaltje


Het is lente en er is heel wat jong leven in de tuin, iedereen moet een handje toesteken...


Liesje moet de eitjes halen in het kippenhok, maar wat ziet ze? Er zijn geen eitjes vandaag, alle hennen zitten te broeden...


Anneke moet de dieren verzorgen en ze voorzien van voer...


Daantje helpt zijn zusje een handje, want de voederemmer is zwaar, hij heeft er een geschikt karretje voor.


Oei! Wanneer Anneke het hek opent, kan ze maar net een lammetje tegenhouden die wil ontsnappen!


Het is lekker zacht weer en mama hangt de was buiten op...


Sam is een dromer en zit in een hoekje met zijn bal, tot hij plots enkele chocolade eieren ziet liggen...


Hij veert op en roept naar zijn broertje en zusjes 'de paashaas is geweest!'


Ze schrikken van zijn geroep en draaien zich in zijn richting, als ze beginnen rondkijken zien ze het ook, overal paaseitjes...


Mama is ondertussen voor elk een mandje gaan halen...


Ze beginnen te zoeken...


Overal zitten er verstopt.



Mama geniet van het plezier dat haar kroost heeft en drinkt een kopje koffie.


Opeens ziet Sam dat er nog eieren in de boom hangen en wil ze ook hebben, helaas kan hij er niet bij...


Hij rent naar mama en vraagt of hij haar stoel eens mag lenen.


 'Wat ga je in hemelsnaam doen Sam?' 'Wees toch voorzichtig!'


Hij klimt op de stoel en kan net bij de eieren...


'Zie je mama, zo kon ik eraan.'


Ze zetten hun chocoladeoogst bij elkaar en vieren nog een leuk feestje!


Met accordeonmuziek van Sam...

Bedankt voor jullie bezoekje!
Christelle.



maandag 4 maart 2013

Lentekriebels

Allereerst wil ik jullie eens bedanken voor alle fijne reacties die ik steeds van jullie krijg op mijn blogs. Ook mijn nieuwe volgers van harte welkom! Ik hoop dat jullie van mijn blogs kunnen en zullen genieten.
Hier krijgen jullie al een voorsmaakje van mijn uitstalling voor de paasdagen.


Deze drie juffrouwen hebben hun lentejurkje aangetrokken en ontmoeten elkaar onderweg.



De achterste pop is een merkloze looppop en heeft nog haar originele kleedje aan. De voorste pop is ook merkloos maar ik vond ze zo leuk met haar flirtoogjes. Haar haar zat helemaal in elkaar geklot toen ik haar kocht, heb het met shampoo en condioner terug mooi glad gemaakt. Is ze niet leuk met haar twee vlechtjes? Haar blauwe satijnen jurkje is ook al oud. 


Een Unica pop uit de jaren '50 zij is eigenlijk mijn lievelingspop. Ze doet me altijd aan mezelf denken, toen ik klein was had ik ook altijd twee vlechtjes en ik heb ook blauwe ogen. Misschien daarom dat ze mij zo nauw aan het hart ligt. Ze is wel al op bezoek geweest bij de poppendokter, toen ik haar kleedje eens uitdeed duwde ik per ongeluk op haar oogjes en ze waren uit. Nu is ze terug volledig hersteld en rijd ze met haar fiets heel mijn huis rond. Haar mand is steeds vol geladen, hier met paaseitjes, paaskaartjes en bloemen.


Hond Kazan is ook weer van de partij en weet niet wat die kleine gele pluizige dingen zijn, 'zou ik daar mee kunnen spelen?' denkt hij.

Nog een fijne zonnige dag!

Christelle.