zondag 12 mei 2013

Eindelijk een Bärbel!

 Vandaag ideaal weer om nog eens te bloggen. Ik heb ze al een paar weken, en ze was ook van de partij in mijn vorige post op Koninginnedag, maar nu wil ik ze jullie eens van dichtbij laten zien... mijn Bärbel van Schildkröt...


 Daar was ik al zo lang naar op zoek, en eindelijk heb ik er eentje gevonden die betaalbaar was. Ze had ook nog haar kleertjes aan, hier in haar gebreide onderjurkje.


Ze is nog in heel goede staat en dateert uit begin jaren '50, was van de moeder van de mevrouw waarvan ik haar kocht en die is in 1947 geboren.


Deze is 45 cm. en zongebruind, heeft blauwe glasoogjes en is uit celluloid. Dit jurkje had ze aan evenals de schoentjes en het mutsje. Ik wil haar het mutsje niet aandoen, want dan steek je haar prachtige kapsel die zo herkenbaar is aan  Bärbel weg.


Ook dit popje kon ik onlangs op de kop tikken voor een prijsje.


Op  http://www.dollreference.com/celluloid_dolls1869_1950s.html vond ik dit over het merkje op de rug:

Sekiguchi Corp 1918 tot heden (Japan), maakte celluloid poppen en speelgoed, celluloid pop merk is een drie klavertje Made in Japan. 


Sekiguchi is nog steeds in het bedrijfsleven vandaag de dag, ze maken momenteel hard plastic en vinyl moderne poppen; Bebichhichi, Coco, Momoko, Monchhichi en pluchen speelgoed.


Het is een celluloid popje van ongeveer 25 cm. groot en ook zongebruind, dus maakte ik hem maar een pakje om  naar het strand te gaan! Het vervolg van hun bestemming zie je wel in één van mijn volgende posten. 

Bedankt voor jullie bezoekje!
Liefs,
Christelle