maandag 23 december 2013

De miniatuur kerstwereld van Ana...

Gisteren waren we naar jaarlijkse gewoonte uitgenodigd bij mijn lieve vriendin Ana. Ze is Portugese maar woont al vele jaren in Gent. In veel Zuid-Europese landen kom je deze dagen hele miniatuur-kerstdorpen tegen, echt mooi om zien. Klik op de foto om te vergrotenOok Ana maakt elk jaar in haar mooie oude herenhuis in Gent zo een prachtige" kerstwereld" noem ik het.
Ze nodigt dan vrienden, buren, kennissen en familie uit voor een hapje en een drankje en het is er altijd heel gezellig.  Iedereen ongeacht welke rang of stand is bij hun welkom. Zelfs de bisschop van Gent, Monseigneur Van Looy kwam even een kijkje nemen. Wat een eer voor haar! 
Hierbij wat foto's die ikzelf genomen heb, voor meer foto's KLIK DAN HIER ze heeft er zelf een hele reeks op haar facebookpagina staan. Helaas zullen deze waarschijnlijk enkel te openen zijn met een facebook-account.


Ook Nederland is vertegenwoordigd!
De meeste figuurtjes vind ze op rommelmarken en kringloopwinkles in binnen en buitenland.


Afrika...


Ook beroepen worden uitgebeeld...

Ik was ook heel blij om er Noëlle van Nono mini Nostalgia nog eens terug te zien, zij maakte als geschenk voor Ana deze mooie kerstbal. 


Ze heeft er ook een blogpostje van gemaakt  KLIK HIERDit vond ik een mooie afsluiter voor een jaar vol mini plezier op mijn poppenblog, graag wil ik iedereen bedanken voor de fijne reactie's telkens weer en de vriendschap die bloggen teweegbrengt!
Aan iedereen fijne kerstdagen en een vreugdevol 2014 toegewenst!
Liefs,
Christelle.